VÄLKOMMEN TILL VSF´s FOLKöl och föreläsning med STELLAN TENGROTH 1/6

Hej demokrativänner och västlänksmotståndare

Den 1:e juni kommer Stellan Tengroth till Hard Rock café och föreläser om sin syn på Västlänken.

Föredraget hålls i konferens/festsalen en våning upp på Hard Rock Café.

Kl 17:00 öppnar vi dörrarna för mingel och uppvärmning.
Kl 18:00 börjar föredraget med Stellan som förväntas ta ca en timma. Därefter är det öppet för frågor till Stellan för de som vill.
För er som vill fortsätta FOLKöla efteråt så hålls baren öppen till kl 21:00.

HUR:
Du anmäler dig genom att tacka Ja (kommer) i eventet på Facebook eller maila info@folkinitiativet.se så bokar vi in dig. Länk till Facebook här

Det vore kul om många kom och vi kunde öka vårt engagemang inför kommande demonstration 9/9 som i detta vardande febrilt planeras. Kan du tänka dig att skänka en extra slant till detta arbete är det mycket välkommet.
Bankgiro: 333-1741 Swish: 1230190256. Vi söker också efter volontärer som vill vara med i arbetet. Det finns ett formulär på hemsidan att fylla i och skicka (Stöd oss/Bli volontär)

Tillbaka till Stellan, här kommer en närmare presentation:

Stellan Tengroth är civilingenjör och författare. Med ett förflutet som trafikanalytiker på Trafikverket, och med arbetsuppgifter inom projekt Västlänken, har han förutsättningar som få att bedöma möjligheter och risker för tågtrafiken kring Göteborg.
Han hyser respekt för politiker och beslutsfattare, är positiv till trängselskatter, ser fördelar med Västlänken, men hans analys landar i allvarliga tvivel på om Västlänken gör att fler tåg kan nå Göteborg.
Med sin senaste bok ”Varför Västlänken?” kommer Stellan att hålla sitt föredrag med utgångspunkt framförallt kring dessa punkter:

– Västlänken tillför bevisligen fler spårmeter och fler perronger, av detta är det lätt att dra slutsatsen att kapaciteten ökar. Detta är ingen sanning.

– Vad innebär projektet ”Olskroken planskildhet”, varför är Almedal en så svag punkt och vad är fördelarna med en säckstation?
– Ett konstruktivt förslag är ”den korta Västlänken”.

– Trängselskatter är bra, men ett prekärt problem är att de inte kan finansiera Västlänken.

Av Stellan Tengroth är tidigare utgivet:

– Tillväxt till döds, 2010

– Att svära i kyrkan – Tjugofyra röster om evig tillväxt på en ändlig planet, 2013 (redaktör och medförfattare)

Boken ”Varför Västlänken?” kommer att finnas till försäljning på plats. Pris 50 :-

———————————————————————————————————————-

Hard Rock Café håller en särskild bar öppen för oss där du även kan beställa mat. En enklare barmeny kommer att erbjudas. (behöver ej föranmälas)

Varmt välkomna
Västsvenska Folkinitiativet

Ps. DELA EVENTET & BJUD IN VÄNNER!!
Intresset är stort så bjud in alla som kan tänkas vara intresserade av ämnet. Ds